Etik İlkeler ve Yayın Politikası

Uluslararası Küresel Siyaset ve Kamu Yönetimi Dergisi'nde yayın süreci, bilginin objektif ve saygılı bir şekilde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının temelidir. Dolayısıyla bu süreçteki işlemler çalışmaların kalitesini artırmaktadır. Hakemli çalışmalar bilimsel yöntemi destekleyen ve hayata geçiren çalışmalardır. Bu noktada yayın sürecine dahil olan tüm tarafların (yazarlar, okuyucular ve araştırmacılar, yayıncı, hakemler ve editörler) etik kurallara uyması büyük önem taşımaktadır. Uluslararası Küresel Siyaset ve Kamu Yönetimi Dergisi, tüm tarafların aşağıdaki etik sorumluluklara sahip olmasını beklemektedir. Aşağıdaki etik görev ve sorumluluklar, Yayın Etiği Komitesi (COPE) tarafından hazırlanan rehber ve politikalar ışığında yazılmıştır.

Yazarlar için Etik Kurallar:

Tüm yazarların araştırmaya önemli katkıları olmalıdır.
Tüm yazarlar geri çekilme veya hataların düzeltilmesini sağlamakla yükümlüdür.
Yazarların sayfanın üst kısmında yer alan telif hakkı sözleşmesini okuyup imzalamaları ve iletişim adresine göndermeleri gerekmektedir.
Daha önce başka bir yayında yayınlanmış veya başka bir yayın tarafından değerlendirme aşamasında olan makaleler “Uluslararası Küresel Siyaset ve Kamu Yönetimi Dergisi” yayın sürecine kabul edilmez.
Yayınlanan makalelerle ilgili tüm etik ve hukuki sorumluluklar yazarlara aittir.
Makale, şekil, çizim, bulgu ve sonuçların akademik yayın kurallarına uygun olarak yapıldığından ve hiçbir şekilde intihal içermediğinden emin olunmalıdır.

Etik kurul raporunun sunulması zorunludur.

Editörler İçin Etik Kurallar:

Alan editörleri ve sayı editörleri makalelerin özgün, bilimsel olup olmadığını yukarıdaki kriterlere göre inceleyeceklerdir.
Turnitin veya Itenticate intihal programından gelen intihal raporu, sayı editörü tarafından değerlendirilecektir. Sorunlu görünen makaleler yayın kurulu tarafından incelenecektir.
Editör – Yayın Kurulu tarafından onaylanmayan makaleler için hakem değerlendirme süreci başlatılmayacaktır.

Hakemler için Etik Kurallar:

Hakem değerlendirmesi, hakemlerin alandaki uzmanlarından bireysel yazılar hakkında tavsiye almak olarak tanımlanır.
Yargılamaların objektif olması gerekir.
Hakemlerin herhangi bir çıkar çatışması yaşamaması gerekmektedir.
Hakemlerin henüz alıntı yapılmamış ilgili yayınlanmış çalışmaları belirtmeleri gerekmektedir.
İncelenen makaleler gizli tutulur.
Hakemler makaleyi akademik kalitenin yanı sıra https://publicationethics.org/guidance standartlarına ve genel uluslararası yayın etiğine uygunluğu açısından değerlendireceklerdir.
Etik konularda hakemler ve editörler çapraz kontrol ilkesine göre çalışırlar.